onsdag 31 mars 2010

Inner tak

Tänkte visa lite före och efter bilder på vårt innertak. Taken var från början i nått som troligtvis kalas trätex(osäker på stavning). Stora skivor som var vitmålade. Här är en bild på dom, dock ganska dålig. Dessa rev vi såklart ner i hopp om att hitta något finare under.

Vi fann detta:

Ett putsat tak målat i en grön nyans och denna underbara schablon gick som en ram runt hela rummet. Nu var ju detta inte riktigt vad vi hoppades på så vi fortsatte att riva lite till:


Armering/isolering består av spik på rad sen har man satt halmstrå för halmstrå och fäst med ståltråd, virad runt spikarna. Vilket hantverk, det måste ha tagit enormt lång tid.
Under dessa lager hittade vi tillsist brädorna vi var på jakt efter. Hade hoppats på att kunna tvätta och måla dom vita. Men tyvärr var dom i så dåligt skick att dom inte gick att använda.


Detta va det absolut bästa stället.
Så nu har vi istället satt upp ohyvlade brädor som jag skrev i ett tidigare inlägg. Har satt dom med lite olika mellanrum och inte gjort något underarbete utan skruvar dom i plankorna som sitter. Detta har resulterat i att det inte ser perfekt ut.
Precis som vi ville ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar